Dit weekend  start competitie 2017-2018

Geschreven door Piet Sanders.

De jeugd op zaterdag en de senioren op zondag spelen dit weekend hun eerste wedstrijden voor de competitie. Het eerste elftal neemt het thuis op tegen B.M.C uit Berlicum. Dit elftal is net zoals wij gepromoveerd en volgens de berichten duidelijk versterkt. Maar ook wij hebben er enkele spelers bij gekregen, die nu kunnen laten zien dat ze samen met de andere spelers een goede voorbereiding hebben gehad en er klaar voor zijn om de competitie goed te starten door een positief resultaat tegen B.M.C. neer te zetten. Supporters en anderen belangstellenden zijn van harte welkom bij de wedstrijd die om 14.30 uur zal aanvangen.

De overige wedstrijden vind je weer terug in het programma op deze site.

Iedereen een sportief en succesvol seizoen toegewenst.

Jubilarissenavond 2017

Geschreven door Hoofdbestuur.

Alle uitnodigingen voor de jubilarissenavond zijn eerder deze week of vandaag per e-mail of per post verstuurd. Uiterlijk zaterdag dient iedereen, die voor een uitnodiging in aanmerking komt, de uitnodiging te hebben ontvangen.

En door!

Geschreven door Leiding MO-17.

MO17:
Afgelopen dinsdagavond stond de laatste poulewedstrijd van de beker op het programma. De eerste twee wedstrijden gewonnen, dus we hadden aan een puntje genoeg in de thuiswedstrijd tegen DVVC uit Dongen. Dat we het broodnodige puntje om door te gaan in de beker zouden behalen bleek al snel.

Eerste elftal uitgeschakeld na verlies tegen Baardwijk

Geschreven door Piet Sanders.

Met vertrouwen werd uitgekeken naar de wedstrijd tegen Baardwijk. Zou het ons lukken om de volgende bekerronde te bereiken met dat positieve doelsaldo van de voorgaande twee wedstrijden? Daarvoor moest minimaal gelijk gespeeld worden tegen Baardwijk, dat al langer speelt in de derde klasse en dus de  nodige ervaring heeft. In het veld waren zij gedurende de hele wedstrijd technisch beter met goed verzorgd veldspel. Wij moesten hebben van inzet en balverlies zorgde ervoor dat de tegenstander meteen gevaarlijk konden worden. Zij kwamen dan ook op voorsprong toen een schot van afstand door onze doelman Reno niet goed verwerkt kon worden en er een simpele intikker volgde. Jammer voor Reno dat hij daarbij ook geblesseerd raakte en  vervangen werd door Dave. Hierna probeerden wij het initiatief  te nemen en uit een schot van Niels werd het 1-1. De kans om met een voorsprong te gaan rusten was er nog voor Max, maar hij schoot tegen de keeper van Baardwijk, die met prima reddingen, na een aarzelend start, er mede voor heeft gezorgd dat de punten mee naar Baardwijk zijn gegaan.

Na rust was Baardwijk meteen gevaarlijk en met een bekeken vrije trap werd het 1-2. Even later werd het zelfs 1-3 toen een schot op doel, van richting werd veranderd en Dave kansloos was. We hebben daarna van alles nog geprobeerd met lange ballen, combinaties en schoten om de stand te veranderen. Zoals al geschreven de doelman keerde verschillende kansen of we waren niet scherp genoeg om de kansen te benutten en dan is het moeilijk om er een gelijkspel of overwinning uit te halen. In de laatste minuut kreeg Max van de penaltystip de kans om aan het zelfvertrouwen te werken en maakte hij de 2-3. Direct daarna was er het eindsignaal van de scheidsrechter. Conclusie; Baardwijk had het betere veldspel en wij de beste kansen.  Jammer, het was mooi geweest om verder te gaan in de beker, maar nu wacht ons de competitie, waar de tegenstanders zeker van hetzelfde niveau of sterker zullen zijn. Aan onze spelers om te laten zien wat de mogelijkheden zullen zijn. We zullen in ieder geval meer moeten scoren door de kansen te benutten.

Dinsdagavond speelt het eerste vriendschappelijk tegen HCC’09. Aanvang 20.00 uur.

JO17-1 laat Engelen diep gaan!

Geschreven door JO17.

Na de eerste twee bekerwedstrijden gewonnen te hebben stond nu de laatste in de groep op het programma tegen Fc Engelen. Doordat Hoofdklasser Engelen die ook kampioensambities uitgesproken hebben ook de eerste twee wedstrijden gewonnen had kon het nu wel eens spannend worden omdat ze moesten winnen om door te gaan.

JO 13-1 wint 2x met flinke cijfers

Geschreven door Leiding JO13-1.

Afgelopen donderdag en vandaag bekerwedstrijden, tegen GRC en HRC. Deze 2 ploegen staan een klasse lager, geen idee wat we daar van zouden kunnen maken. Afgelopen donderdag een dikke overwinning, terwijl het begin niet goed was. Teveel lopen met de ballen, slechte passing, waren we het niet meer gewend dat we toch wel kunnen voetballen? Uitslag 2-10. Vandaag naar Rossum, die ook gewonnen hadden van GRC. Raar maar waar, zelfde verhaal als afgelopen donderdag maar toen we na een kwartier met 2-1 achter stonden, gingen we beter voetballen en liepen we er over heen. Uitslag 2-12. Zaterdag start van de competitie, wie zien er naar uit. 

Vooraankondiging jubilarissenavond

Geschreven door Hoofdbestuur.

De jubilarissenavond 2017 zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 27 oktober a.s.  Noteer dus al vast deze datum op de kalender of in de agenda.

Het streven is om de persoonlijke uitnodigingen deze week bij de jubilarissen en Oud jubilarissen te bezorgen.

 

 

Trainingen veld 3

Geschreven door Terreinbeheer.

De conditie van veld 3 is momenteel zorgelijk mede door de vele regenval de afgelopen tijd.
De grasmat is te zacht en de groei van de gelegde grasmatten in de doelen blijft achter.
De gemeente heeft deze week extra onderhoud gepleegd en heeft bepaald dat de vaste doelen op veld 3 de komende week niet gebruikt mogen worden tijdens de trainingen. Gebruik en zet de verplaatsbare doelen dus op de lijn van het strafschopgebied.

Verplaatsbare Doelen
Veel elftallen voeren het verzoek van de terreincommissie om de verplaatsbare doelen na iedere training op veld 1 buiten de zijlijn kerkstraat en op veld 3 aan de kant van hein van dijk te zetten al prima uit. Er zijn echter elftallen die nog aan dat verzoek moeten voldoen, zodat belijning en maaien zonder problemen kunnen gebeuren. Trainers en spelers, graag aandacht hiervoor.

Marc Reinhard sponsort weer

Geschreven door Jeugdcommissie.

Na vorig jaar al tassen te hebben gesponsord aan de JO9 heeft Marc Reinhard timmer & montagewerken deze jongens voorzien van nieuwe outfits. Dit zijn zowel shirts met korte mouwen als met lange mouwen.
Daarnaast hebben zowel de jongens als ook de begeleiding nieuwe jassen gekregen. Uit naam van de gulle sponsor heeft Dennis de bloemen in ontvangst genomen. Marc zelf ligt momenteel in het ziekenhuis te revalideren van een zwaar ongeluk. Vanaf deze plaats wensen we Marc veel sterkte en beterschap.JO17-1 Heer en Meester in Derby tegen Haarsteeg

Geschreven door JO17-1.

Na vorige week een lastige wedstrijd gespeeld te hebben stond nu de derby tegen Haarsteeg op het programma die altijd spannend zijn. En dat kon nu ook wel eens zo gaan worden en daardoor werd er dus ook scherpte gevraagd van iedereen.

Ook de tweede beker wedstrijd wordt gewonnen door MO-17

Geschreven door Louske.

Hoewel het weer van gisteren en vanmorgen anders deed vermoeden, werd er vandaag toch gevoetbald. Wij mochten uit naar Gilze. Onderweg nog een flinke bui, maar gelukkig hebben ze kunstgras in Gilze????????????. Dus ging de wedstrijd gewoon door. Maar de weer goden leken ons toch goed gezind. Het was droog. Ook Gilze had de eerste wedstrijd gewonnen en waren er dus op gebrand om deze tweede wedstrijd ook te winnen.

Coop sponsoractie

Geschreven door Peter.

Coop Vlijmen (Burgemeester van Houtplein) heeft besloten een bijdrage te leveren aan het lokale verenigingsleven via een speciale sponsoractie. Leden, familie, buren, vrienden, kennissen... roep iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt op om ons te steunen. Op Maandag 18 september aanstaande wordt er gestart met de actie. 

In de periode van 18 september tot en met 22 oktober ontvangen klanten van Coop Vlijmen een voucher bij iedere € 10 aan boodschappen en/of bij speciale actieproducten. Elke voucher vertegenwoordigt sponsorpunten. De voucher kan gescand worden en daarna kan gekozen worden aan het sponsorpunt geschonken wordt. 

Er is een een budget gereserveerd van € 5000, te verdelen over de diverse deelnemende buurschappen/verenigingen. We hopen op veel sponsorpunten!

De App

Geschreven door Peter.

Het ging afgelopen weekend eigenlijk vrij soepel met de app. Toch zijn er best wel wat handelingen die genomen moeten worden. In onderstaande pdf een korte beschrijving hoe je de spelersopgaaf invult.

WEDSTRIJDZAKEN APP SPELERSOPGAAF

Bij ons is gekozen om zoveel mogelijk leiders de rol teammanager te geven. Dan kun je net iets meer. Voor de liefhebber, kijk het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=LXiK3aEhNgo

Training lagere senioren elftallen

Geschreven door Hoofdbestuur.

Nu veld 3 weer is vrijgegeven voor trainingen kunnen de lagere senioren elftallen vanaf a.s. donderdag weer volgens onderstaand schema gaan trainen.

3e elftal   20.30    veld 1
4e en 6e elftal   20.00   veld 1
Overige elftallen    20.30   veld 1

Aansluitend “AVONDJE KUIJK”

JO 13-1 1ste bekerwedstrijd

Geschreven door Nieuwkuijk E1.

Woudrichem kwam op bezoek. Benieuwd, wat JO 13-1 gaat brengen in het nieuwe seizoen. Vandaag Boaz in de goal, omdat we geen vaste keeper hebben. Het leek er op, dat we een gelijkwaardige tegenstander hadden, maar gaande de 1ste helft, werd Woudrichem wel sterker. Ruststand 0-2. Een beter JO 13-1 in de 2de helft, leidde tot de 1-2 van Wouter en kort daarna een penalty. Helaas mis door de keeper? en uit de tegenaanval 1-3. Uiteindelijk werd het nog 1-4. Gezien het spelbeeld van de 2de helft niet helemaal nodig, maar wel een terechte overwinning van Woudrichem.