Training bij slechte veldomstandigheden

Geschreven door Rob.

De maand oktober is al begonnen en dat betekent dat we rekening moeten gaan houden met mindere weersomstandigheden. Veel neerslag heeft  invloed op de beschikbaarheid van onze velden. Dit houdt in dat er wel eens velden onbespeelbaar worden. Vooral ons achterste veld zal wel eens gespaard worden. In het geval dat alleen het achterste veld niet gebruikt mag worden op een trainingsavond, hebben we het voorste veld, de oefenhoek en de scoutingshoek nog tot onze beschikking.

Voor deze situatie is een indeling gemaakt met enkele aangepaste trainingstijden, maar vooral aangepaste trainingsruimtes. Dit overzicht is te vinden in bijgevoegd PDF-bestand. We hopen dat iedereen dit tot zich neemt, zodat elk lid kennis heeft van wanneer er waar kan worden getraind. We adviseren om vooral tijdens dagen met neerslag de website van onze club goed in de gaten te houden, zodat duidelijk is waar je aan toe bent voor je naar het sportpark komt. Ook afgelastingen zullen op de website worden aangegeven.

We hopen iedereen hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Eerste elftal doet zich tekort tegen Boxtel en verliest met 2-1

Geschreven door Piet.

Een gelijkspel was wel verdiend geweest vertelde een supporter van Boxtel, na afloop van de wedstrijd. In de kleedkamer zal dit ook wel de conclusie zijn geweest, maar ook de constatering dat we dit ons kwalijk moeten nemen. In de eerste helft lag er een bepaalde matheid in het spel aan onze kant met te weinig overtuiging in passing en opbouw en dan komt het moment dat je tegen een achterstand aanloopt. Boxtel had al een paar kansen gehad. Goed keeperswerk van Dave en een redding op de doellijn van Stan voorkwamen in eerste instantie erger, maar even later was het toch raak voor Boxtel. Hierna namen wij toch wat meer het initiatief en uit een van die aanvallen scoorde wij de gelijkmaker via Rob, die met een fantastische linker de doelman van afstand het nakijken gaf en daarmee de Kuijkse spelers en supporters weer moed en hoop gaf.

Ongetwijfeld heeft onze trainer het woord gevoerd tijdens de theepauze en er op gewezen dat het anders moest om de wedstrijd te winnen of gelijk te spelen. In de 2e helft zijn er wat wisselingen geweest waardoor er meer stootkracht kwam om te proberen de voorwaartsen te bereiken en kansen te creëren op meer. Het blijft dan echter wel opletten voor snelle tegenstoten en als er dan na een van de vele mislukte vrije trappen de bal net zo hard terugkomt als hij geschoten is en een speler van Boxtel er dan beter mee om gaat als onze achterhoede, krijg je weer een onnodig doelpunt tegen en loop je weer achter de feiten aan. Daarna is er nog van alles geprobeerd om de gelijkmaker te scoren, maar dit is helaas niet gelukt. De conclusie van vandaag mag zijn dat  de "dragende" spelers niet in hun ritme zaten, wat nodig is om de overige spelers ook dat stapje meer te laten maken en beter te laten voetballen. Aan werklust heeft het zeker in de 2e helft niet ontbroken, maar dat was te weinig om tegen Boxtel de punten mee te nemen. Volgende week weer een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen DSC.

Docdata sponsort zowel de F2 als ook de MD1

Geschreven door De Jeugdcommissie.

Docdata uit Waalwijk, verantwoordelijk voor de distributie van o.a. Bol.com, heeft zowel de F2 als de MD1 voorzien van nieuwe shirts. In navolging van eerdere meidenteams krijgt de MD ook het logo in het roze op de shirts voor een extra vrouwelijke touch. Uit handen van Thom krijgt Michael Willemse van Docdata hiervoor bloemen overhandigt als dank namens de JC.


F3 krijgt jassen

Geschreven door De Jeugdcommissie.

Afgelopen zaterdag kregen onze kleinste pupillen van de F3 allemaal een nieuwe jas met hun naam erop. Verantwoordelijk sponsor is Reinhard Timmer en Montagewerken uit Vlijmen. Namens dit bedrijf nam Monique van Bijnen de bloemen in ontvangst uit handen van Thom. De JC bedankt Marc voor dit zee mooie gebaar. De jongens lopen er mooi en trots bij.
F1 in het nieuw

Geschreven door De Jeugdcommissie.

En weer een team in ons nieuwe kledingmerk Hummel gestoken. Namens de JC reikt Thom een bloemetje uit aan Lucas de Bonth van Veroflex en aan Roland van Dommelen eigenaar van Dommelen Transport. We bedanken beide heren voor hun bijdrage.