Carnaval, achtergebleven spullen

Geschreven door Peter.

Tot zondag heeft iedereen de tijd om zijn/haar vergeten carnavalsspullen op te halen. Dus ben je iets kwijt? Kom even langs.

Volgende week gaan ze de kliko in.

Dames 1 team Samenloop voor Hoop

Geschreven door Dames 1.

Wij, Nieuwkuijk Dames 1, doen als team mee met de Samenloop voor Hoop. Hierbij proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Wil jij verse worstenbroodjes voor bij het paasontbijt en meteen jouw steentje bijdragen? Geef dan vóór 15 maart jouw bestelling door en wij komen de worstenbroodjes bij u thuis brengen!

Geen winnaar in derby

Geschreven door Hoofdbestuur.

In een geweldige ambiance door het schitterende weer en door het talrijke opgekomen publiek werd vanmiddag de wedstrijd tussen Nieuwkuijk  en Vlijmenense Boys gespeeld. De belangen voor beide elftallen voor deze wedstrijd waren groot;  de wedstrijdtypering  vooraf was dan ook dat deze wedstrijd met recht een zespunten wedstrijd kon  worden genoemd. Een winnaar was vooraf moeilijk te voorspellen, al zal daar in beide kampen anders over gedacht zijn.

Nadat het Team van de maand, de J-O9 1 de teams naar het veld had begeleid en de pupil van de week, Elena van den Hoven,  haar verantwoordelijkheden had verricht kon door het fluitsignaal van de scheidsrechter van deze middag, de heer van Ooijen de wedstrijd een aanvang nemen.

Vlijmense Boys begon uitstekend aan de wedstrijd en was in de eerste helft ook de betere ploeg. Het was aan het uitstekende keeperswerk van Reno van Engelen te danken, dat Nieuwkuijk niet tegen een onoverbrugbare  achterstand aan keek. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant in de negentiende minuut door een benutte penalty van Brent de Wijs, na dat de Vlijmense sluitpost een speler onnodig ten val bracht in het strafschopgebied. Lang kon Nieuwkuijk niet van deze voorsprong genieten: in de tweeentwintigste minuut bracht Youri Ruijken de op dat moment verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Nieuwkuijk kwam in de tweede helft beter uit de startblokken en wist de meer druk te zetten op de Vlijmense verdediging, waardoor het meer en meer een echte wedstrijd ging worden. Het voetbal was dan misschien niet hoogstaand, maar er was meer strijd, zoals ook een echte derby verdiend. Vlijmense Boys wist een aantal uitstekende kansen te creeeren, maar de beste kansen waren toch voor Nieuwkuijk via Brent de Wijs en Alex van de Water. Helaas wisten beide teams het net niet meer te vinden.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd dus in 1-1, een uitslag waarmee de beide teams, gezien het spelbeeld en de kansen  tevreden konden zijn. Het was een geweldige voetbalwedstrijd onder voortreffelijke leiding van de heer van Ooijen, die de derbysfeer goed aanvoelde.

Veel lol in vol Vossenhol

Geschreven door HB.

Bij de start van de Carnaval is altijd goed vertoeven in de tot 'Vossenhol' omgebouwde kantine. Vrijdag vond daar weer de jaarlijkse strijd plaats in het Groot Kuijks Bleirbal. Alle seinen stonden op groen: Mooie aankleding, perfecte organisatie (top Werner en Coby!!) en een uitverkocht huis. Nadat de voorzitter op zijn kniën de opening had gedaan volgde mooie optredens, afgewisseld met optredens die 'voor verbetering vatbaar zijn'. Maar toch, het gaat om de sfeer en die was weer zoals we in bij Kuijk gewend zijn. Gemoedelijk, veul klets en lompigheid, gelal en lol. Nieuwkuijk 3 mocht zich na de strijd om de GKBB-bokaal tot winnaar laten kronen door een vakkundige jury van Fried, Anja en Sjors. Kortom: Een zeer geslaagde avond. LEES MEER

Staking overschaduwt goed voetbal

Geschreven door HB.

Zondagmiddag, fris maar lekker weer. De supporters hebben er zin en vertrouwen in na de mooie winst van vorige week tegen ODC.
De wedstrijd begint met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van Henk (Henny) Vermegen. Dan de aftrap. Nieuwkuijk komt goed uit de startblokken. Kansjes. Maar na een counter van BMC via de rechterkant kijken we tegen een 1-0 achterstand aan. Niet nodig, maar genoeg tijd om te reageren. En die reactie is voetballend prima. Er komen kansjes en kansen. Nieuwkuijk heeft de overhand. Roy de Vaan breekt door en krijgt een goede kans op 1-1, maar de bal gaat naast. Hoewel BMC vooral aan de rechterkant gevaarlijk blijft via de counter. Een goed schot van Niels Kok gaat net over. Roy de Vaan breekt weer door en wordt gevloerd. Doorgebroken speler wordt aan de rand van de zestien gevloerd, dus......geen kaart....De vrije trap treft geen doel. LEES VERDER

JO13-1 verliest niet alleen de wedstrijd in Haarsteeg!

Geschreven door JO 13-1 leiding.

Na een week zonder trainingen hebben we deze keer weer een oefenwedstrijd weten te regelen: dit keer Haarsteeg JO13-2.

We hadden besloten om aan te treden met een andere opstelling dan normaal om te kijken of sommige spelers ook uit de voeten kunnen op andere posities. Na een warming-up in de stromende regen begonnen we aan de wedstrijd met een bekende scheidsrechter.

Nieuwkuijk wint verdient van ODC

Geschreven door Thom Blankers.

Na een dikke maand winterstop mochten de mannen van trainer Patrick Berkelmans afgelopen zondag weer voor de competitie het veld in.

Tegenstander was het Boxtelse ODC. Zij bivakkeren al het gehele seizoen aan de bovenzijde van de ranglijst en Nieuwkuijk was dus gewaarschuwd voor deze geduchte tegenstander. Bij trainer Berkelmans was er zelfs zichtbaar sprake van ouderwetse wedstrijdspanning.

JO13-1 verliest boeiende oefenpot na hele matige tweede helft

Geschreven door Leidfing JO13-1.

Ten eerste willen wij als JO13-1 iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2018 toewensen. Een nieuw jaar, een nieuwe competitie en dus nieuwe wedstrijden die op ons pad komen.

Na een week waarin er hard getraind is hebben wij als staf er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat we dit weekend weer lekker konden spelen. Dit keer tegen 2e klasser RKDVC. Een mooie graadmeter voor ons na het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse.

Trainingen donderdagavond (senioren)

Geschreven door TC/terreinman..

Er is wat verwarring en onduidelijkheid bestaan over de trainingstijden voor senioren op donderdagavond. Onze excuses daarvoor. Onderstaand de tijden. Mochten er vragen of opmerkingen zijn...loop even de bestuurskamer binnen.

19:30 SELECTIE
19:30 VR2
20:00 VR1
20:00 NK 4 / NK6
20:30 NK3 / VE1

Foto's KSL 2018

Geschreven door KSL.

Zoals beloofd, de foto's van de KSL 2018, kijk hier!

Kuijkse Stratenloop schittert in de winterzon!

Geschreven door KSL2018.

Afgelopen zondag was het weer tijd voor de Kuijkse Stratenloop (KSL). Met 503 deelnemers was het weer een groot succes.

Evenals andere jaren was er ook dit jaar een goed doel gekoppeld aan de KSL. Dit jaar was dit de Kinderloop voor Hoop. Dit is de jeugdeditie van de Samenloop voor Hoop. Dit evenement wordt op 21 en 22 april gehouden op de wielerbaan. Van elke deelnemer ging er 1 euro naar het goede doel. Door sponsor ROAN werd dit verdubbelt waardoor er maar liefst 1006 euro werd ingezameld.

De Kuijkse Stratenloop kan niet plaats vinden zonder de inzet van vrijwilligers en sponsors. Deze komen ook veel vanuit onze vereniging. DANKJEWEL DAARVOOR!

De loterij was weer succesvol. Alle sponsoren en deelnemers bedankt! Veel prijzen, waaronder de hoofdprijs, zijn al uitgereikt óf de winnaars zijn na gebeld. Een aantal prijzen van de loterij is nog niet opgehaald. Heb je nog lootjes van de Kuijkse Stratenloop? Kijk dan of je een prijs hebt gewonnen via de volgende linkjes. Ophalen binnen 2 weken. Eventuele overgebleven prijzen gaan we gebruiken voor de Koningsdag Loterij.

Prijs?

Prijs?

Wil jij nog even de KSL sfeer proeven? Kijk dan op www.htrmedia.nl. Hier staat een leuk filmpje over het evenement 

Samenloop voor Hoop

Geschreven door SLvH.

Op verzoek van de organisatie van de Samenloop voor Hoop Heusden 2018 plaatsen we onderstaand bericht.

De SamenLoop voor Hoop voor de gemeente Heusden vindt plaats op 21 en 22 april 2018 op de Wielerbaan in Nieuwkuijk.

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom deze wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten. SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende deze 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. (LEES VERDER)

Vrijwilliger van het jaar

Geschreven door Peter.

Tijdens onze nieuwjaarsreceptie op 7 januari is Walter Schilders uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar.
Walter is al 17 actief betrokken bij de club. In die jaren is hij trainer geweest van de B1. met dat team heeft hij het kampioenschap behaald en een aantal van hen speelt nu in ons 1e elftal. Daarnaast zet Walter zich voor de jeugd in als scheidsrechter en als dat nodig is doet hij dat ook op zondag. Al jaren is hij vaste grensrechter van het eerste en doet dat met zeer grote betrokkenheid. Hij is altijd van de partij. De club heeft dit gewaardeerd door Walter tot Vrijwilliger van het Jaar te benoemen. Gefeliciteerd!

Vanuit de jeugdcommissie schuiven we jaarlijks een persoon naar voren die met zijn verdiensten voor de jeugd aanmoedigingsprijs verdient. Dit jaar is de keus gevallen op Dorus Elshout.

Dorus altijd aanwezig bij zijn eigen elftal. Hij mist geen trainingen en wedstrijden van de JO17-1. Dit is op zich niet bijzonder en zou van ieder spelend jeugdlid verwacht mogen worden. Maar daarnaast is Dorus nu voor het 2e jaar trainer en leider van de jeugd (JO-9). En dat niet alleen. Hij is ook al heel jong als leider begonnen om de club te helpen in de zoektocht naar nieuwe leiders. En of dat niet genoeg is, fluit hij ook nog wedstrijden indien er te weinig scheidsrechters zijn.

Superknap wat hij doet, want zoals gezegd moet hij zelf ook trainen, voetballen en werken. Een mooi voorbeeld van een jeugdlid die beseft dat het lid zijn van een voetbalvereniging houdt immers meer in dan alleen een potje ballen. Gefeliciteerd!