Nieuwkuijk 1 verliest fors in Boxtel

Geschreven door Peter.


Zondag 15 april stond voor ons eerste elftal de uitwedstrijd met ODC op het programma. Eerder dit seizoen wist Nieuwkuijk met 2-0 van de wisselvallige Boxtelnaren te winnen. 

Ook in de openingsfase van deze wedstrijd leek het er op dat Nieuwkuijk wederom voor de drie punten ging. Hoewel er een aantal vaste krachten ontbraken gingen onze jongens enthousiast op zoek naar de openingstreffer. Dit leidde ook tot enkele mogelijkheden maar helaas niet tot echt grote kansen. Na een kwartier spelen kantelde de wedstrijd echter 180 graden. ODC werd sterker en profiteerde gretig van de onrust die dit veroorzaakte in de Kuijkse defensie. Binnen de kortste keren stond er, na mooie aanvallen van ODC, 3-0 op het scorebord. Net voor rust werd het zelfs 4-0 en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Na de rust ging ODC verder met waar ze de eerste helft gebleven was. Gretig gingen ze op zoek naar nog meer doelpunten. Al snel slaagde de tricolores in deze uitdaging. Uiteindelijk wisten de Boxtelnaren in deze helft nog 3 keer het doel te vinden. Op het wedstrijdformulier kwamen uiteindelijk ook nog twee Kuijkse treffers te staan. Rick van Buul had er na een slalom 5-1 van gemaakt en ODC-er Frank vd Struijk wist door een eigen goal de 6-2 aan te tekenen. De eindstand was uiteindelijk 7-2 en daarmee mocht Nieuwkuijk nog niet eens klagen. Als bij ODC het vizier iets scherper afgesteld had gestaan dan hadden dit er zeker meer kunnen zijn.

Donderdag speelt Nieuwkuijk tegen Avanti'31. Een mooi moment om het blazoen weer iets op te poetsen.....

JO17 weet opnieuw drie punten te pakken !!

Geschreven door JO17.

Na vorige week een goede uitslag neergezet te hebben moesten we nu aantreden tegen Den Dungen die tot nu toe gemiddeld 7 doelpunten per wedstrijd maakte. We kennen Den Dungen nog uit eerdere jaargangen, dus wisten ook nog wel het een en ander.

Voetbalclinic Samenloop voor Hoop

Geschreven door Hoofdbestuur.

Gisteren heeft een zeer succesvolle voetbalclinic plaatsgevonden op het "Sportpark Nieuwkuijk". Alle trainers van onze zusterverenigingen Vlijmensen Boys, Haarsteeg en RKDVC zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan met de lokale jeugd en dat alles voor  "Samenloop voor Hoop". De totale opbrengst voor het goede doel  was  1.150 euro. Mooi dat we als vereniging daar een bijdrage hebben kunnen leveren.

Voorronde penaltybokaal

Geschreven door Peter.

Dit jaar vinden de voorronde van de penaltybokaal plaats op vrijdag 20 april.

18:30 uur

  • Voetbalschool, JO8-1, JO8-2, JO8-3, JO9-1 en JO10-1,

19:30 uur

  • JO11-1, JO11-2, JO13-1, JO13-2, MO13-1, JO15-1 en MO15-1

20:30 uur

  • JO17-1, JO17-2, MO17-1 en JO19-1

Was je vorig jaar een van de uiteindelijke winnaars op Koningsdag? We verzoeken jullie de wisselbekers in te leveren. Dat kan bij de mensen van de Jeugdcommissie.

JO17 eenvoudig langs Altena

Geschreven door JO17.

Na opnieuw weer een week niet gevoetbald te hebben omdat de knvb een inhaalprogramma over heeft geslagen mochten we nu tegen Altena in Nieuwendijk. Altena is een club waar met onze jongens nog nooit tegen gespeeld hebben dus weten we ook niet wat we kunnen verwachten.

Nieuwe fruitsponsor voetbalschool

Geschreven door Jeugdcommissie.

Vanaf vorige week is Biekens groente en fruit uit Elshout in het “gat” gesprongen dat Ronald vd Sande had achtergelaten. Ronald is enige tijd gelden gestopt met zijn zaak en bij Broflow gaan werken waar we hem veel succes toewensen.

Met Joan Biekens hebben we een leuke nieuwe sponsor gevonden die onze voetbalschool iedere zaterdagmorgen van lekker en gezond fruit voorziet waarvoor onze hartelijk dank. Leuk om te zien dat het goed ontvangen wordt door onze jongste toekomst.
Iedere vrijdagmorgen staat Joan Biekens  op de markt in Drunen waar je zelf kunt gaan kijken naar zijn uitgebreide assortiment.

 

Succesvol teamuitje MO-13

Geschreven door Leiders MO-13.

Afgelopen vrijdag was het dan zover, wekenlang hadden de meiden het er al over gehad. Met het hele team naar het PSV stadion om de meiden van het Nederlands Elftal in het echt te kunnen aanschouwen.  Onze sponsoren van Bokhoven Electroservice en MVH montage hadden de Feestbus  geregeld, wat een feest!

JO13-1 verliest volkomen terecht in Hedel!

Geschreven door Leidfing JO13-1.

De competitie is alweer een tijdje aan de gang. Na 2x een nederlaag van 4-0 waren er toch wat lichtpuntjes, want het voetbal wordt steeds beter. Als promovendus was het dus even zoeken, maar de jongens lijken zich steeds meer aan te passen aan het niveau van de 2e klasse. Deze week stond de uitwedstrijd tegen Hedel op het programma. Hedel is een tegenstander die we nog kennen van voor de winterstop. Die wedstrijd eindigde in 1-1 en op het einde had het nog beide kanten op kunnen vallen. Met andere woorden: een interessante ontmoeting.

JO17 pakt eerste punten tegen BZS !!!

Geschreven door JO17.

Na 2 weken geleden niet efficiënt genoeg te zijn geweest tegen Theole zou het nu anders moeten. Helaas was het bij de warming-up opnieuw heel erg tam wat wel eens in de wedstrijd door zou kunnen werken.

Wijziging in ledenadministratie

Geschreven door Hoofdbestuur.

In goed overleg is besloten de gecombineerde functie van pennigmeester/ledenadministrateur te gaan scheiden.  Angeliqie Figee is bereid gevonden de verzorging van de ledenadministratie op zich te nemen. Dit betekent dus in de praktijk, dat Angeliqe voortaan het eerste aanspreekpunt zal zijn voor de ledenadministratie .  Sjaak Sanders zal als penningmeester en bestuurslid eindverantwoordelijk voor dit belangrijke onderdeel van onze huishouding blijven.

In de praktijk betekent dit, dat alle correspondentie per e-mail over zaken, die de ledenadministratie betreffen ( aanmeldingen, afmeldingen, verhuizingen, wijzigingen in NAW en telefoongegevens voortaan verstuurd dienen te worden naar het adres ledenvvnk@gmail.com.

Overige correspondentie en informatie  kan in de bestuurskamer bezorgd of gedeeld worden. Het bestuur zal zorgen, dat deze informatie op de juiste plaats terecht komt.

 

JO17 verliest van efficiënter Theole !!!

Geschreven door Leiding JO17-1.

Na een hele lange winterstop die ook nog een vervolgd werd met wat afgelastingen mocht er nu eindelijk gebald worden en wel tegen Theole die in de andere eerste klasse gewoon eerste zijn geworden. En waar we Theole nog kennen uit eerdere jaargangen wisten we dat we de snelle behendige spelers goed moesten dekken.

Business Club

Geschreven door Peter.

De zondag van Nieuwkuijk - Vljmense Boys was ook de aftrap van de business club Nieuwkuijk. Vooral bedoeld om de gezelligheid en sfeer van de voetbalclub te benadrukken en om een bijdrage aan het warm hart van onze club gestalte te geven. De voetbalvereniging Nieuwkuijk is niet alleen een sportief middelpunt, maar ook een verbindend element in het dorp. Een gezellige middag werd het daar in Kuijk.

Met direct de eerste aanmeldingen. Maar liefst 5 bronzen leden en 1 zilveren lid zijn een overeenkomst aangegaan. 

  • PvD Grondwerken
  • BLIV
  • Gasterij Brabant
  • MvH Montage
  • Fact Finance
  • TDM Brabant

De business club Nieuwkuijk bedankt jullie voor jullie aanmelding. We gaan er wat moois van maken!

Nieuwe aanmeldingen zijn uiteraard welkom. Nieuwsgierig geworden? Informatie te krijgen bij Michael van den Hoven (of via info@vvnieuwkuijk.nl).  

Geen winnaar in derby

Geschreven door Hoofdbestuur.

In een geweldige ambiance door het schitterende weer en door het talrijke opgekomen publiek werd vanmiddag de wedstrijd tussen Nieuwkuijk  en Vlijmenense Boys gespeeld. De belangen voor beide elftallen voor deze wedstrijd waren groot;  de wedstrijdtypering  vooraf was dan ook dat deze wedstrijd met recht een zespunten wedstrijd kon  worden genoemd. Een winnaar was vooraf moeilijk te voorspellen, al zal daar in beide kampen anders over gedacht zijn.

Nadat het Team van de maand, de J-O9 1 de teams naar het veld had begeleid en de pupil van de week, Elena van den Hoven,  haar verantwoordelijkheden had verricht kon door het fluitsignaal van de scheidsrechter van deze middag, de heer van Ooijen de wedstrijd een aanvang nemen.

Vlijmense Boys begon uitstekend aan de wedstrijd en was in de eerste helft ook de betere ploeg. Het was aan het uitstekende keeperswerk van Reno van Engelen te danken, dat Nieuwkuijk niet tegen een onoverbrugbare  achterstand aan keek. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant in de negentiende minuut door een benutte penalty van Brent de Wijs, na dat de Vlijmense sluitpost een speler onnodig ten val bracht in het strafschopgebied. Lang kon Nieuwkuijk niet van deze voorsprong genieten: in de tweeentwintigste minuut bracht Youri Ruijken de op dat moment verdiende gelijkmaker op het scorebord.

Nieuwkuijk kwam in de tweede helft beter uit de startblokken en wist de meer druk te zetten op de Vlijmense verdediging, waardoor het meer en meer een echte wedstrijd ging worden. Het voetbal was dan misschien niet hoogstaand, maar er was meer strijd, zoals ook een echte derby verdiend. Vlijmense Boys wist een aantal uitstekende kansen te creeeren, maar de beste kansen waren toch voor Nieuwkuijk via Brent de Wijs en Alex van de Water. Helaas wisten beide teams het net niet meer te vinden.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd dus in 1-1, een uitslag waarmee de beide teams, gezien het spelbeeld en de kansen  tevreden konden zijn. Het was een geweldige voetbalwedstrijd onder voortreffelijke leiding van de heer van Ooijen, die de derbysfeer goed aanvoelde.

Veel lol in vol Vossenhol

Geschreven door HB.

Bij de start van de Carnaval is altijd goed vertoeven in de tot 'Vossenhol' omgebouwde kantine. Vrijdag vond daar weer de jaarlijkse strijd plaats in het Groot Kuijks Bleirbal. Alle seinen stonden op groen: Mooie aankleding, perfecte organisatie (top Werner en Coby!!) en een uitverkocht huis. Nadat de voorzitter op zijn kniën de opening had gedaan volgde mooie optredens, afgewisseld met optredens die 'voor verbetering vatbaar zijn'. Maar toch, het gaat om de sfeer en die was weer zoals we in bij Kuijk gewend zijn. Gemoedelijk, veul klets en lompigheid, gelal en lol. Nieuwkuijk 3 mocht zich na de strijd om de GKBB-bokaal tot winnaar laten kronen door een vakkundige jury van Fried, Anja en Sjors. Kortom: Een zeer geslaagde avond. LEES MEER