Overlijden Janny van Loon

Geschreven door Hoofdbestuur.

Wij ontvingen het droeve bericht van het overlijden van

                                                           Janny van Loon- van der Lee


Moeder van ons lid Marc van Loon en weduwe van ons oud-bestuurslid Jan van Loon.

Janny is 70 jaar geworden.

De uitvaartdienst zal worden gehouden op maandag 2 mei om 9.30 uur in crematorium Maaslanden.

Afscheid nemen is mogelijk op 30 april van 16.00 tot 17.00 uur in UitvaartHuijs van Dommelen, Anthony van Leeuwenhoekweg 24 te Drunen.

Wij wensen de familie heel veel sterkt met het verwerken van het verlies van hun moeder, schoonmoeder en oma.

 

 

 

Nieuwe aanduidingen jeugdcompetities

Geschreven door Hoofdbestuur.

Het amateurvoetbal staat aan de vooravond van een aantal belangrijke veranderingen. Deze passen in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal, spannende competities en het ontzorgen van de wedstrijdsecretaris.

Al deze elementen zijn terug te vinden in de toekomstige uitwerking van de nieuwe aanduidingen voor de jeugdcompetities. Wat betekent dit voor verenigingen?

Internationaal gebruikelijke aanduidingen

De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets.
De huidige Onder 8-, Onder 10-, Onder 12- en Onder 14-klassen, die op verschillende plaatsen in het land al worden aangeboden, worden dus ook in het komende seizoen op dezelfde wijze georganiseerd.

J staat voor jeugdcompetitie

Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J.
De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal straks het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren.

Waarom veranderen de aanduidingen?

Als er verder niets wijzigt, waarom dan toch deze nieuwe aanduidingen? Omdat deze aanduidingen nodig zijn om verbeteringen in de toekomst mogelijk te maken. De kwaliteit van het voetbal bijvoorbeeld. Deze aanpassing geeft de KNVB de mogelijkheid om bijvoorbeeld geboortejaarcompetities aan te bieden (O14, O12, etc.). In enkele districten is hier nu al sprake van.

Het 2e elftal wacht nog twee finales!

Geschreven door Piet Sanders.

A.s. zondag speelt het 2e elftal de belangrijke thuiswedstrijd tegen OSC’45 uit Den Bosch. Deze sterke ploeg heeft net zoals het 2e elftal 30 punten en heeft inmiddels al een periodetitel in het bezit. Ons 2e elftal ligt op koers voor de derde periodetitel en bij winst komt deze steeds dichterbij. De jongens van Toon zullen er alles aan doen om de punten in Kuijk te houden en daarmee de kansen te vergroten op een leuke afsluiting van het seizoen. Aanvang 12.00 uur.

Eerste elftal met jeugdige inbreng tegen T.G.G.
Door blessures en vakantieperikelen is onze trainer Eddy genoodzaakt om een beroep te doen op de jeugd. Met het oog op de toekomst is dit zeker geen verkeerde zaak en kunnen deze spelers de nodige ervaring opdoen om wellicht volgend seizoen een basisplaats te veroveren. Onze gasten uit Den Bosch staan veilig en voor ons is het zaak om de laatste wedstrijden van het seizoen positieve resultaten te behalen als opmaat voor het volgende seizoen.
De wedstrijden die dit weekend gespeeld worden vind je terug op deze site.

Einde van het seizoen in zicht, maar ook begin van het nieuwe seizoen!

Geschreven door Hoofdbestuur.

Het einde van het seizoen 2015-2016 komt in zicht. Nog een paar wedstrijden, hier en daar een toernooi en daarna gaat iedereen van een al dan niet welverdiende vakantie genieten. Per 30 juni sluiten we het seizoen af en automatisch begint dan op 1 juli het seizoen 2016-2017. Voor een aantal mensen is de vakantieperiode beperkt, omdat ze bijvoorbeeld weer druk bezig zijn met het op orde brengen van de gebouwen en terreinen. Ook voor de penningmeester/ledenadministrateur is het een drukke periode, waarin veel zaken geregeld moeten worden om er voor te zorgen, dat iedereen weer goed aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

Onze leden kunnen hier zelf ook een steentje aan bijdragen door de nodige aandacht te besteden aan het volgende:

  • Verzoeken om overschrijving of het wijzigen van hun lidstatus tijdig in te dienen of juist en volledig door te geven. Voor de te volgen procedure verwijzen wij graag naar onze informatiegids, die op deze  website te vinden is.
  • Verder wordt iedereen nogmaals verzocht wijzigingen in NAW of rekeninggegevens door te geven. Door verhuizing, samenwonen, scheiding, studie, verandering van bank etc. kan het zijn dat wij nog oude gegevens in onze administratie hebben. Voor juiste communicatie verzoeken wij een ieder de juiste gegevens aan ons door te geven.

MD1 houdt uitzicht op de 2de plaats

Geschreven door Nieuwkuijk MD.

9 april 2016 Haarsteeg MD1 - Nieuwkuijk MD1.
Deze wedstrijd moesten we winnen om nog een klein kansje te maken op het kampioenschap. Helaas was Merel afwezig. We speelde vandaag 4-4-2 i.p.v. 4-3-3, we moesten de sterke aanval van Haarsteeg zien te stoppen en proberen zelf een doelpunt te maken.

C1 is vrijgevig en deelt de punten!

Geschreven door Nieuwkuijk C1.

De eerste wedstrijd van het seizoen speelde we uit bij Den Dungen waar we onze eerste nederlaag met 3-0 te verwerken kregen. En om nu te winnen zou het een stuk anders moeten.

C2 Krijgt Voetballes van Ouders

Geschreven door Technische Staf C2.

Omdat onze tegenstander te weinig spelers op de been kon brengen en er toch al een koffie-uurtje op de planning stond werden er op zaterdag ochtend een team van ouders opgetrommeld op toch een wedstrijdje te kunnen spelen.

F3 luistert naar Vanessa Williams.

Geschreven door De Razende Reporter.

3x speelden we al tegen Maliskamp, 3x waren we beter maar 3x wonnen we niet. Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen en dus nog één allerlaatste kans. Als we ervoor konden zorgen dat Maliskamp niet kon gaan “rennen met de bal” zou het goed moeten komen.

Vriendjes- en vriendinnetjesdag wederom succesvol!

Geschreven door Jeugdcommissie.

Op zondag 17 april stond weer de jaarlijkse vriendjes- en vriendinnetjesdag op de agenda. Dit leuke evenement organiseren we altijd samen met stichting de Schroef. Dit jaar was er door Jos v/d Ven (st. de Schroef) gekozen voor een nieuwe opzet. We hadden andere spelletjes die erg goed in de smaak vielen bij de deelnemers. Zo konden de deelnemers o.a. voet-bowlen, blokschieten en het krokodillenspel spelen. Uiteraard ontbraken ook het gatendoek en penaltyschieten niet.

Na de zomer zal er (als er geen communiefeesten zijn :)) weer een vriendjes- en vriendinnetjesdag volgens de nieuwe stijl worden georganiseerd. Ben jij er dan ook bij??

Jupiler Quiz Succesvol

Geschreven door HB.

Vrijdag 15 april vond er een Jupiler pubquiz plaats in de kantine. Een quiz die ons werd aangeboden door InBev. Complimenten aan presentator Jurjen Dijkstra van Pubquiz.nl die de avond op een ontspannen manier vorm gaf. Bedankt aan iedereen die mee heeft gedaan. En speciale dank aan Thijs die het geregeld heeft!

Zo'n 15 teams hebben zich stuk gebeten op verschillende vragen (welke 3 trainers waren zowel in dienst van Feynoord als Ajax?), logo's, film geluidsfragmenten, etc. De uiteindelijke winnaar was Long Pete & The Thirsty Wiskeypedia's. Hopelijk tot een volgende keer.

 

Kennismaking Specials

Geschreven door Specials.

Zondag 17 april jl. hebben we als club de eerste kennismakingsmiddag gehouden met de “Specials”.
Dit zijn kinderen die stuk voor stuk heel speciaal zijn en daarom wilden we hen kennis laten maken met spelletjes die met voetballen te maken hebben. Want ondanks een handicap is met een beetje hulp dit allemaal goed te doen en maakt dat het spelletje juist heel leuk.

Wij als vrijwilligers hadden ons geen spontanere groep kunnen voorstellen, wat hebben we hier allemaal van genoten. Kinderen met een hart van goud, lekker doen waar je goed in bent, ieder op haar/zijn eigen tempo.
Dat dit voor herhaling vatbaar is, is dus wel duidelijk.
We willen daarom in het begin van volgend seizoen dit zeker weer over gaan doen, hopelijk met nog meer “Specials” dan afgelopen keer, toch waren het er nu al 10.
De “Specials” ging allemaal naar huis met een goodiebag en een medaille en wij als vrijwilligers met een heel blij gevoel, wat een liefde en spontaniteit hebben we mogen ontvangen.

Bedankt allemaal en tot de volgende keer, de foto’s zijn hier te bekijken.

Meisjes ME1 verpulvert DIA met 16-0

Geschreven door Leiders ME1.

Thuis hadden we de wedstrijd tegen DIA al gewonnen met 5-0 maar hierna boekte DIA enkele goede overwinningen waardoor zij op een knappe 2e plaats op de ranglijst zijn komen te staan. Anoek en Benthe waren er niet bij zodat we met maar 1 wissel moesten spelen.

"Wij spelen TOEVALLIG tegen jullie altijd slecht".......

Geschreven door De Razende Reporter.

De tegenstander zou vandaag kampioen zijn bij minimaal een gelijkspel. Maar: “wij zijn de F3 en wij zijn van niemand bang”, en dus begonnen we gewoon vol goede moed aan deze zware wedstrijd.

C1 laat punten wegwaaien!

Geschreven door Nieuwkuijk C1.

Er stond  een heuse topper op het programma tegen Tricht die op een tweede plaats staan met 1 punt verschil. De winnaar zou nog een heel klein beetje druk kunnen houden op de koploper.Om bij Tricht te komen moesten we eerst tussen de duizenden wandelaars door om bij het sportpark te kunnen komen.  Helaas was het hoofdveld ook vandaag al aan een ander team toegewezen waardoor we op het harde kunstgras moesten.

De eerste finale wordt gewonnen door MC1

Geschreven door Louske.

Nadat we vorige week de thuis wedstrijd tegen DSC gewonnen hadden zijn we nog steeds in de race met voor het kampioenschap. Maar doen moeten we wel de drie resterende wedstrijden zien te winnen, te beginnen met vandaag. De lastige uit wedstrijd tegen RKTVC . Thuis hadden we gelijk gespeel dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden vandaag.