Onze jongens behalen een mooie overwinning in Tilburg

Geschreven door Piet Sanders.

Vooraf ga je toch met onzekere gevoelens naar Tilburg, want er stond weer een wedstrijd op kunstgras op het programma. Achteraf mag je zeggen dat het mee gevallen is en dat we een prachtige overwinning hebben behaald tegen Gudok. Het begin van de wedstrijd was aftasten naar de mogelijkheden en het omgaan met het veld. Wij kregen enkele mooie kansen om de score te openen, maar wisten deze echter niet te benutten. Dat deed Gudok wel, na slecht verdedigen van onze kant. Gudok probeerde de score uit te bereiden, maar onze jongens kwamen steeds beter in de wedstrijd. Dat aanvallen de beste verdediging is bewees Ryan, die al storend de achterhoede van Gudok de bal wist te ontfutselen en daarna op prachtige wijze, via een mooie lob, ook de keeper van Gudok het nakijken gaf. Hierna kwamen er aan weerszijde nog kansen om te scoren, maar de rust werd bereikt met de 1-1 stand.  Voor ons als supporters was er in de rust de overtuiging dat er wel mogelijkheden waren voor een goed resultaat.

Direkt na rust maakte Gudok een overtreding op de rand van het eigen strafschopgebied. Met een mooie vrije trap kon Mitchel scoren, tot grote vreugde van alles wat Kuijk was. Korte tijd later was het weer raak toen Roel uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Gudok, raak schoot. Gudok zette daarna druk voor een beter resultaat en toen zij er in slaagden om na een vrije trap met het hoofd te scoren was het toch nog even billen knijpen. Dat veranderde toen Stan de bal keurig op de schoen van Rik legde en deze met een prachtig schot de keeper van Gudok het nakijken gaf. De wedstrijd werd door onze jongens daarna goed uitgespeeld en zeker op basis van de 2e helft was de overwinning dik verdiend. Complimenten aan de voortreffelijke scheidsrechter die maar weer eens liet zien dat hij de baas op het veld was en is. Komende zondag ontmoeten wij Gudok weer in de thuiswedstrijd op Kuijks gras. Het is een goede technische ploeg, die zeker uit zal zijn op revanche, maar die, zoals vandaag, een zeer gemotiveerd Nieuwkuijk zal ontmoeten.

Mooi gebaar Broeren bestratingen

Geschreven door Jeugdcommissie.

Afgelopen zaterdag kregen zowel de JO11-1 als de JO13-1 nieuwe tassen uitgereikt waarop de naam van Broeren bestratingen prijkt. Dit bedrijf uit Tilburg met Nieuwkuijkse wortels zorgt hiermee voor een stukje extra uitstraling van beide teams.
De JC bedankte namens dit bedrijf Roland(JO11-1 en Annemiek(JO13-1) die dit beide mede mogelijk hebben gemaaktNieuwe tassen JO9-2     

Geschreven door Jeugdcommissie.

Afgelopen zaterdag kregen de jongens van de JO9-2 nieuwe tassen uitgereikt van Reinhard Timmer- en montagewerken uit Vlijmen. Hierdoor zien ze er iedere zaterdag weer netjes uit tezamen met de nieuwe presentatiepakken.
Onze hartelijke dank hiervoor aan deze ZZP-er van de Parallelweg West. Namens Marc Reinhard neemt Monique van Oosterhout de bloemen en bon van Dirk Boom in ontvangst

Zoektocht naar nieuwe voorzitter RKVV Nieuwkuijk

Geschreven door HB.

Onze voorzitter, Fried van de Water, heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie kenbaar gemaakt dat hij in oktober 2017 gaat stoppen als voorzitter van RKVV Nieuwkuijk. In 2017 vieren wij het 90 jarige bestaan van onze vereniging. Na 20 jaar heeft Fried besloten dat het tijd wordt om de voorzittershamer over te dragen aan een opvolger.

Het bestuur heeft de taak om te zoeken naar een nieuwe voorzitter (m/v) en heeft gemeend niemand bij voorbaat uit te sluiten om zich kandidaat te stellen voor deze eervolle functie.

De nieuwe voorzitter(m/v) heeft zitting in het dagelijks bestuur en leidt de bestuursvergaderingen. Bent u een organisator die kan sturen op talenten en die RKVV Nieuwkuijk een warm hart toedraagt? Dan zijn wij op zoek naar u. Voelt u zich geroepen voor deze eervolle en verantwoordelijke functie óf wil u meer weten over deze functie (taakomschrijving) dan kunt u dat kenbaar maken aan Sjaak Sanders of Wiljan van Veluw.

Het bestuur

 

JO 13-1 speelt redelijke wedstrijd

Geschreven door Leiding JO13-1.

Vandaag kwam Nemelaer op bezoek. Deze ploeg draait mee bovenin, dus het zou wel eens een zware kluif kunnen worden. Nadat we voorzien waren van hele mooie, nieuwe tassen van fa. Broeren, moesten we de wei in. We kwamen goed uit de startblokken, zodat we eens niet na 1 minuut tegen een achterstand aan keken. Ze vochten als leeuwen, maar dit kon niet verhinderen, dat we uiteindelijk met 0-2 verloren.  Goed gedaan, tegen een redelijke tegenstander, waar we best wel goed tegenpartij aan konden bieden.

MO-17 pakt eerste 3 punten in hoofdklasse.

Geschreven door Nieuwkuijk MC.

Vandaag stond de uit wedstrijd tegen de Baronie op het programma. Een ploeg waar we een paar weken geleden al goed partij aan konden bieden maar net verloren.
Nu dus weer een nieuwe kans. Helaas was Veerle afgelopen Dinsdag geblesseerd geraakt op de training, Floor op vakantie dus wederom geen compleet elftal. Maar gelukkig hebben we nog genoeg ander goede speelsters. En zo begonnen we ook weer aan de wedstrijd met een aantal op een andere positie.

Bijna CTRL-C, CTRL-V voor JO9-1

Geschreven door De Razende Reporter.

Nu weet "de verslaggever" niet zoveel van computers maar 1 van de dingen die hij wel weet is dat je met CTRL-C & CTRL-V teksten kunt knippen en weer plakken. De uitwedstrijd tegen OJC leek zoveel op de thuiswedstrijd dat hij dit BIJNA gedaan had! Maar dat zou wel heel makkelijk zijn, dus toch ook deze week maar weer n verslag:

Nieuwkuijk ME-O11 - NEO’25 ME-O11

Geschreven door Nieuwkuijk ME.

Na een 18-0 winst tegen Wilhelmina stond ons deze zaterdag een serieuze tegenstander te wachten NEO’25. De meiden van NEO’25 hadden net als ons nog geen verliespunten.

Met beide benen weer op de grond

Geschreven door Piet Sanders.

Dat is de conclusie na de verloren wedstrijd tegen Engelen. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras en dat speelde zeker mee in de uiteindelijke 3-0 nederlaag. F.C. Engelen had niet alleen het thuisvoordeel en is daardoor ook gewend op het kunstgras te spelen waarbij dat zeker  een voordeel is tegen ploegen die wekelijks de wedstrijden op  natuurgras afwerken. Overigens was Engelen over de gehele wedstrijd de betere ploeg en speelden ze volwassener dan onze jongens, die met hun jeugdig enthousiasme wel tot het einde zijn blijven strijden voor een beter resultaat. Voordat Engelen op voorsprong kwam, hadden wij de beste kans na een prachtige aanval op links. Na een mislukte ingreep van een van onze verdedigers, die zichtbaar te wijten was aan het stroeve kunstgras, scoorde Engelen het eerste doelpunt. Het tweede  doelpunt van Engelen viel ook onverwachts middels een corner, die niet goed verwerkt werd en de bal in het doel rolde. Tot aan de rust hebben we nog wat kansen gehad en het was jammer dat Jeroen met een ferme kopbal tegen de paal kopte in plaats van in het doel.

Na de rust een zelfde spelbeeld, waarbij wij louter met lange trappen de voorwaartsen probeerde te bereiken en vergaten de aanvallen voetballend op te zetten. Door weer een fout, waarbij het kunstgras zeker een rol speelde, kon Engelen gemakkelijk de voorsprong uitbreiden naar 3-0. We hebben daarna nog van alles geprobeerd om de score een dragelijker aanzien te geven. Ook zeker weer kansen gehad, maar het lukte deze middag niet, ook omdat het niet mee zat en het geluk niet aan onze zijde was.  Bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter, voor mij de man van de wedstrijd, was er berusting in de wetenschap dat Engelen verdiend gewonnen had, het spelen op kunstgras toch heel anders is als op natuurgras en dat er zeker nog wat trainingsarbeid verricht moet worden om de komende wedstrijden een beter aanzien en resultaat te geven, zodat we bovenin de competitiestand mee kunnen blijven doen. De talloze Kuijkse supporters, maar ook de spelers en trainer, zullen ongetwijfeld met de zelfde gedachten huiswaarts zijn gegaan.

Dames 2 team in het nieuw

Geschreven door Hoofdbestuur.

Het jonge, hechte en gezellige dames 2 team is van een geheel nieuwe en eigentijdse outfit voorzien inclusief nieuwe tassen door een vijftal sponsors, die het team allemaal een warm hart toedragen.
De dames, die getraind worden door Toon van de Lee en begeleid worden door Marisa Pullen zijn hun sponsoren Hercuton, in persoon vertegenwoordigt door Michaela en Janneke, M schilderwerken van eigenaar Marco de Wit, Top 1 Toys van Wilbert en Marij van de Ven, Jack Krijbolder van transport en verhuur en Biekens groenten en fruit zeer erkentelijk voor hun ondersteuning.JO 17 speelt moeilijke wedstrijd

Geschreven door JO 17.

Na een lange rit naar Oost West Middelbeers moesten we daar spelen tegen de plaatselijke O17-1. We mochten warm lopen op een geweldige natuurgrasmat, maar mochten daar uiteindelijk niet spelen.

zware wedstrijd MO-17

Geschreven door louske.

Deze zaterdag stond de uit wedstrijd tegen Best voorruit op het programma. Na de net verloren wedstrijd vorige week hadden we wat meer vertrouwen gekregen. Dus we begonnen met goede moed aan de wedstrijd. Alleen waren we in de eerste minuut nog niet wakker want we stonden al heel snel achter met 1-0. Maar nu waren we wakker en konden we heel goed partij bieden. Fysiek kwamen we wel tekort maar voetballend konden we dit goed opvangen. We konden gelukkig terug komen in de wedstrijd na de snelle domper van de tegen goal. Koppies weer omhoog, we hadden nog tijd genoeg om het goed te maken.

Scout Willem II onder indruk van JO9-1

Geschreven door De Razende Reporter.

De trainers van JO9-1 geven niet zoveel om uitslagen of standen maar om hoe er gevoetbald wordt (op vrijdagavond tijdens een trainerscursus nog geleerd: “jeugd trainen=opleiden”!) en dus was vandaag een mooie dag want we moesten tegen het sterke Wilhelmina. Eens kijken hoe onze verdediging zich tegen deze tegenstander houdt en hoe de aanval het doet als we zelf de bal hebben.

JO 13-1 pakt zwaar bevochten punt

Geschreven door Nieuwkuijk E1.

Vandaag JO 13-2 van Emplina op bezoek. Allemaal 2e jaars, die weliswaar onder ons stonden, maar elke keer maar met minimaal verschil van de bovensten verloren had. Nadat we in de 1ste minuut al achter kwamen, konden alle goede afspraken wel weer de prullen bak in of toch maar niet ?!