Verlies valt iets te hoog uit

Geschreven door Piet Sanders.

Dat Empelina uiteindelijk als verdiende winnaar van het veld stapte door een 3-0 overwinning kun je vrede mee hebben. Ze waren over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg, wat niet wil zeggen dat wij geen kansen hebben gehad om te scoren. Een paar kansen waren er al voor de rust, toen we echter  al op achterstand waren gezet door een persoonlijke fout, waardoor de speler van Emplina via passeerbewegingen de kans kreeg om de 1-0 voorsprong te laten aantekenen. Voor ons dus de beste kansen om de score gelijk te trekken of een voorsprong te nemen. Als dat lukt krijg je natuurlijk een heel andere wedstrijd als we nu gezien hebben. Dat lukte Emplina wel via een prachtige kopbal en door een strafschop. Wellicht een te grote nederlaag, maar van de andere kant staan we, na de euforie tegen Haarsteeg, weer met beide benen op de grond .We hebben nog een kansje voor de periodetitel, maar dan zal het in de komende twee wedstrijden anders moeten als vandaag, namelijk met meer passie, beleving en gretigheid. Vermoedelijk zullen we ook het volgend seizoen in de 3e klasse spelen en dat is voor Kuijkse begrippen een prima prestatie en wordt de doelstelling voor dit seizoen waargemaakt. Volgend week wacht de volgende wedstrijd tegen onze vrienden in Geldermalsen. Kijken of we er dan weer staan.
Een felicitatie is zeker op zijn plaats voor het 2e elftal, dat de periodetitel behaalde en natuurlijk aan de F1 pupillen, die zaterdag ter gelegenheid van het behaalde kampioenschap feest hebben gehad met natuurlijk een rit op de platte kar.

weer een lichtpuntje voor de dames

Geschreven door Nieuwkuijk VR1.

De afgelopen weken zijn we met de dames al erg aan het kwakkelen met blessures. Dit was ook een oorzaak van de iets wat tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. Echter moesten er nog een aantal wedstrijden gevoetbald worden tot de speelsters een tijd rust hebben voor het nieuwe seizoen. Vandaag stond de derby tegen de dames van Vlijmense Boys op het programma. De eerste wedstrijd in Vlijmen zorgde voor het eerste punt verlies van het seizoen destijds. Met dit in het achterhoofd begonnen de dames erg scherp aan de wedstrijd.

Kunnen we weer op uw stem rekenen?

Geschreven door Peter.

Vorig jaar was een project van ons succesvol bij het Coöperatiefonds van de Rabobank. De bijdrage van € 1.250 is toen gebruikt voor het nieuwe meubilair in de kantine. Hopelijk lukt het ons dit jaar wederom! Helpt u ons mee?

Stemmen

Benieuwd naar het project? Klik op de "leesmeerknop"

Eric-Jan van Eggelen koninklijk onderscheiden

Geschreven door HB.

Op vrijdag 24 april daalde weer de traditionele lintjesregen op ons land neer. In onze gemeente werden door burgemeester Hamming maar liefst 11 personen gedecoreerd vanwege hun verdiensten voor de gemeenschap.

Onder de gedecoreerde zat ook ons Erelid Eric-Jan van Eggelen. E.J. kennen we binnen onze vereniging natuurlijk allemaal als clubscheidsrechter. Ook heeft hij maar liefst 20 jaar in het bestuur van onze club gezeten (voornamelijk als jeugdvoorzitter) en stond hij mee aan de wieg van de Kuijkse Stratenloop.

Buiten voetbal is het Gilde zijn grote passie. Bij het St. Jorisgilde van Nieuwkuijk en Onsenoort is hij reeds 24 jaar hoofdman. In die hoedanigheid is hij ook regionaal en provinciaal zeer actief.

"Eric-Jan van harte gefeliciteerd met deze terechte onderscheiding!"

F1 ligt op koers

Geschreven door Nieuwkuijk F1.

Na al enkele weken niks van de F1 te hebben gehoord nu maar weer eens een verslag getikt. Nadat het laatste verslag ging over de zege tegen Gilze wachten nu RWB eerst uit en dan de week erop RWB thuis, allebei de wedstrijden werden gewonnen met de zelfde cijfers namelijk 0-4 en 4-0, niet altijd even goed maar wel winnend afgesloten.