Zaterdag 28 mei S(e)ventoernooi 2016

Geschreven door Organisatie S(E)VEN toernooi.

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover, voor de 5 x ons S(e)ventoernooi! Het programma is klaar en met 14 herenteams en 6 damesteams kunnen wij weer trots zijn op onze club voor zoveel deelnemers/sters.  De captains melden zich om 11:00 uur in de bestuurskamer en om klokslag 12:00 uur trappen we af! Vanaf 17:00 uur kan men bij de mobiele frietwagen anderhalf uur lang friet en snacks eten a €10.- waarvan € 4.- wordt gedoneerd aan het goede doel. De kids tot en met 10 jaar eten voor € 5.- mee. Deze prijzen gelden zowel voor diegene die aan het toernooi mee doen, maar ook voor alle supporters. Zaterdag kan men zich nog aanmelden in de bestuurskamer.

Natuurlijk hebben wij ook weer een loterij waarvan de gehele opbrengst ook naar het goede doel gaat.  Tussen 19:00 uur en 20:00 uur vind de prijsuitreiking plaats en wordt er een cheque aan Team 2 The Max uitgereikt. Zij gaan de Alpe d'HuZes lopen om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

De dag sluiten we af met een feestavond die wordt opgeluisterd door The Party Sound waarbij wij iedereen van harte uitnodigen!

Wij wensen iedereen die op deze dag aanwezig is heel veel sportiviteit, gezelligheid én zonneschijn!

Namens Organisatie S(e)ventoernooi V

And the winner is......Sven!

Geschreven door Hoofdbestuur.

Gistermiddag speelde 'ons' eerste elftal haar laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. Traditiegetrouw wordt na deze laatste match ook de 'Voetballer van het jaar' bekend gemaakt. De man-of-the-match-commissie heeft dit jaar unaniem gekozen voor Sven Janssen!

Sven, die na dit seizoen gaat voetballen bij v.v. Haarsteeg, is hiermee de waardige opvolger geworden van Sjors Melskens die vorig jaar won.

Sven proficiat en veel succes bij je nieuwe club!

Dames 1 Kampioen 2016

Geschreven door Webbie.

Gisteren vond dan eindelijk dé beslissingswedstrijd plaats tussen Nieuwkuijk VR1 en Haarsteeg VR2. Wat de uitslag zou worden werd vorige week veel besproken. Maar deze uitslag had niemand zien aankomen. Het was geen 1-2, geen 1-3 maar gewoon 1-4!!

Voor beide teams waren er veel supporters aanwezig. De spanning en de zenuwen waren bij beide teams goed zichtbaar. Maar met vol zelfvertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. Maar helaas viel er een tegendoelpunt in de 20e minuut. Deze werd er door de spits van Haarsteeg zeer mooi ingeschoten. Gelukkig wisten wij nog voor de rust te scoren. Door middel van een mooie vrije trap van Sarena gingen we nu met 1-1 de rust in.

De 2e helft begonnen we erg sterk en wisten dan ook al snel op voorsprong te komen. Ook het 2e goal werd door Sarena mooi in de hoek geschoten. De stand was nu pas 1-2 dus de wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. Maar al snel daarna werd de voorsprong verder vergroot. Vanuit een corner van Janneke werd de bal er door Daisy mooi ingekopt. De wedstrijd vervolgden we nu met een stand van 1-3. Door een handsbal in de 16 kreeg Haarsteeg een penalty. Om weer terug te komen in de wedstrijd moest Haarsteeg deze kans benutten. Maar gelukkig voor ons werd deze ruim over geschoten. Met nog maar een kwartier te gaan wisten we dat we dit niet meer gingen afgeven. En ook Haarsteeg wist dit waardoor we makkelijk over hen heen liepen en ook Janneke een mooie goal kon maken. Niemand had verwacht dat de eindscore 1-4 zou worden. Normaal zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd, maar nu waren wij de betere partij en hebben dus verdiend gewonnen. Het was een zeer sportieve wedstrijd waar iedereen van heeft genoten.

Na de wedstrijd vierden we de overwinning nog even in de kantine van Haarsteeg. Erg sportief en aardig om voor ons het clublied te draaien. Vervolgens gingen we met de platte kar weer richting Nieuwkuijk. De overwinning werd tot in de late uurtjes gevierd. Samen met de speelsters van Haarsteeg hebben we de 1e en 2e plek gevierd. We zijn echt super trots op onze prestatie en iedereen heeft zich tot aan de laatste minuut 150% gegeven! Alle supporters en sponsoren die deze mooie avond mede mogelijk hebben gemaakt bedankt!


Nieuwkuijk MD1 op een verdiende tweede plaats

Geschreven door Nieuwkuijk MD.

Afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd uit tegen Zwaluw MD2. We wisten dat we moesten winnen om de tweede plaats te veroveren. Kim was afwezig, dus moesten we wat schuiven achterin.

A1 Naar de Bekerfinale

Geschreven door Leiding A 1.

Onze A 1 het vlaggenschip van de jeugd van RKVV  Nieuwkuijk haalt na een goed seizoen en een goede reeks in de beker aan het einde nog een toetje door de finale te bereiken van de Beker.

Dat onze jongens zich goed hebben laten zien dit jaar mag duidelijk zijn. Door een krappe bezetting en vele blessures hebben alle teams moeten schuiven en elkaar moeten ondersteunen. hiervoor willen wij alle teams die daar aan mee hebben gewerkt hartelijk bedanken. Hierdoor krijg je in de club een grotere saamhorigheid en laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om het samen op te lossen, echter samen sta je sterk ,en door goed met elkaar te communiceren kom je heel ver. In de competitie zijn we op een keurige derde plaats geëindigd. Ook mooi is dat er na Rick nog 5 spelers hun debuut hebben gemaakt in het eerste

Nu is er op   4 Juni de Bekerfinale in st Michielsgestel

Hopende daar zoveel mogelijk supporters te zien om onze jongens aan te moedigen, tijden zullen als ze bekend zijn ook op de site te vinden zijn.

MC1 kampioen 2016

Geschreven door Louske.

Wat een spannende dag zaterdag 14 mei. Vandaag is natuurlijk de dag van het songfestivalen natuurlijk van de de wedstrijd der wedstrijden. Voetballen tegen Roda Boys om het kampioenschap. We moesten winnen anders ging het hele feest niet door. Nadat we afgelopen dinsdag gewonnen hadden van Jan van Arckel hadden we het vandaag in eigen hand. Maar dan moest er wel,gewonnen worden. Om 13.00 uur eerst samen lunchen. De begeleiding en de meiden, dat was al heel leuk, en wat is het een mooi stel bij elkaar. We hebben ze nog geprobeerd aan het dansen te krijgen maar dat lukte dan weer niet.

Om twee uur waren de meiden al helemaal omgekleed en waren ze er klaar voor. Wij zaten nog even bij elkaar om de zenuwen om controle te krijgen. Om kwart over twee de kleedkamer in om de meiden toe te spreken en de opstelling bekend te maken. Want ja we gaan voor de winst vandaag en ze willen allemaal voetballen. Want op de bank zitten naast mij is voor niemand een pretje natuurlijk, maar we mogen er maar elf in het veld hebben staan. We begonnen eigenlijk best goed aan de wedstrijd, de kansen kwamen wel maar de goal bleef uit. Inmiddels hadden we al een keer of vijf op de goal geschoten maar de keepster, of de paal stonden in de weg en soms was de goal te laag. Maar gelukkig kreeg Isa op een gegeven moment de bal eindelijk goed op haar voet en schoot de 1-0 binnen. En ja wat kan een mens dan blij zijn. En nu volhouden, de meiden raakte steeds vermoeider naarmate de tweede helft vorderde, dus werd er gewisseld. En wel vijf stuks, maar daarmee werd wel de overwinning over de streep getrokken. En ja dan komt de ontlading na een seizoen keihard knokken. Want het was een zware moeilijke overwinning maar gelukkig waren wij uiteindelijk wel de sterkste van de deze competitie. En de ontlading was groot heel groot zelfs. Wij als technische staf zijn ontzettend trots op alle meiden.

Lieve moeders en vaders dank voor het lenen van jullie dochters op zaterdag, Daisy bedankt voor het fluiten van de (meeste) wedstrijden. Wedstrijdsecretariaat bedankt voor het regelen van de wedstrijden (de laatste wedstrijden zijn nl zeven keer verzet geloof ik). Ruud, John, Janneke, Annemieke bedankt voor weer een top seizoen. Voor de gezelligheid en de alle trainingsarbeid die weer verricht is. Hopen dat het volgend seizoen weer zo top wordt.

Dank dank dank voor iedereen die mee geholpen heeft aan dit kampioenschap en die ik hier niet genoemd heb.

Louske

Einde tijdperk E1

Geschreven door Nieuwkuijk E1.

Vandaag de laatste wedstrijden van onze E1 op het eigen toernooi in Nieuwkuijk. Einde van spelen op een half veld en einde van een ploeg, die 5 jaar bijeen is geweest. Zoals het er nu naar uitziet, gaan de jongens verdeeld worden over de D1 en D2. Het is een mooie tijd geweest, waar de jongens van 5 jaar oud, groeiden naar stoere binken van 10 jaar. Van het begin af aan, hebben we volgehouden, dat plezier belangrijk is maar dat het nog leuker wordt als je wint. Het is dan toch mooi, dat we ons laatste toernooi met overmacht hebben gewonnen tegen ploegen van hetzelfde niveau competitie. Van tranen in de kleedkamer (echt waar), tot zingen van het clublied bij de prijsuitreiking. Nu nog een leuk weekend voor de boeg in juni en dan nog de afsluiting van het seizoen en elftal. JONGENS EN OUDERS BEDANKT, HET GAAT JULLIE GOED.

Jeroen, Thieleman, Annemieke en Silvester.

 

Patisserie voor de F-drie...........

Geschreven door De Razende Reporter.

Zaterdag 7 mei gingen we met de F3 naar Baardwijk voor het Hans van Beijnen "Taartentoernooi. Omdat we niet helemaal compleet waren leenden we Semmy van de F2 zodat we alle wedstrijden tenminste 1 wissel EN n keeper hadden. Dat zou nodig zijn want het bleek een zwaar toernooi (tegenstanders en temperatuur) te worden.

C1 gaat met opgeheven hoofd uit de beker!

Geschreven door Nieuwkuijk C1.

Na een geweldig seizoen te hebben gehad in  de 1e klasse waren we ook nog steeds in de race voor de beker in de A-categorie. Na in de kwartfinale Haarsteeg C1 al een pak op de broek te hebben gegeven met 5-2 moesten we nu in de halve finale aantreden in Rosmalen tegen OJC C1.

Overschrijvingsprocedure

Geschreven door Hoofdbestuur.

Tot dit seizoen moest een overschrijving van en naar een andere vereniging geregeld worden via een overschrijvingsformulier. Dit is met ingang van nu niet meer het geval.

Als iemand besluit om naar een andere vereniging te gaan, dan kan hij of zij zich bij de nieuwe vereniging aanmelden. Je moet dan wel beschikken over je relatienummer. De nieuwe vereniging voert je daarmee in als lid van de vereniging. Overschrijving vindt automatisch plaats per 1 juli 2016.

De oude vereniging kan de overschrijving nog blokkeren, wanneer bijvoorbeeld niet voldaan is aan de betalingsverplichtingen of wanneer alle eigendommen van de vereniging nog niet zijn ingeleverd.

De deadline voor het indienen van de digitale overschrijving door de nieuwe vereniging is 15 juni 23.59 uur.

 

 

C1 eindigt op een keurige 3e plaats!

Geschreven door Nieuwkuijk C1.

Voor de C1 stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma uit bij Beesd waar thuis maar net met 5-4 van gewonnen was.

Kledingcontainer

Geschreven door Hoofdbestuur.

Op last van de gemeente heeft mensen in nood de kledingcontainer op ons sportpark weggehaald en is het dus niet meer mogelijk om kleding ten bate van onze vereniging te doneren.

Techniekschool

Geschreven door Sven Janssen.

Beste jeugdspeler,

De techniekschool is afgelopen vrijdag weer begonnen. Komende weken zal de techniekschool ook weer plaatsvinden op de vrijdagavond. Om te beginnen de komende vrijdag 6 mei!
We beginnen met zijn allen om 18.15, maar de poort is al wel om 18.00 uur open dus je kunt lekker iets eerder komen!

Ben je van plan mee te doen? Mail dan even naar Sven Janssen dat je komt. Het emailadres staat op het uitgedeelde papiertje.

Hopelijk tot vrijdag!

Met sportieve groet,
De techniekschool

Nieuwe aanduidingen jeugdcompetities

Geschreven door Hoofdbestuur.

Het amateurvoetbal staat aan de vooravond van een aantal belangrijke veranderingen. Deze passen in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal, spannende competities en het ontzorgen van de wedstrijdsecretaris.

Al deze elementen zijn terug te vinden in de toekomstige uitwerking van de nieuwe aanduidingen voor de jeugdcompetities. Wat betekent dit voor verenigingen?

Internationaal gebruikelijke aanduidingen
De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets.
De huidige Onder 8-, Onder 10-, Onder 12- en Onder 14-klassen, die op verschillende plaatsen in het land al worden aangeboden, worden dus ook in het komende seizoen op dezelfde wijze georganiseerd.

J staat voor jeugdcompetitie
Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J.
De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal straks het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren.

Waarom veranderen de aanduidingen?
Als er verder niets wijzigt, waarom dan toch deze nieuwe aanduidingen? Omdat deze aanduidingen nodig zijn om verbeteringen in de toekomst mogelijk te maken. De kwaliteit van het voetbal bijvoorbeeld. Deze aanpassing geeft de KNVB de mogelijkheid om bijvoorbeeld geboortejaarcompetities aan te bieden (O14, O12, etc.). In enkele districten is hier nu al sprake van.