Een wat matte derby

Vlijmense Boys 1

1 - 1

VV Nieuwkuijk 1 (zon)

Competitie

3e klasse B

Datum

13 maart 2022 14:00

Scheidsrechter

D.R.H. Drost

Accommodatie

Sportpark De Hoge Heide
De Hoge Heide 8
5251LA
VLIJMEN
tel. 073-5112683

Met de zon hoog aan de hemel en dé derby op de wedstrijdkalender togen een kleine 500 toeschouwers naar sportpark De Hoge Heide. Vlijmense Boys-Nieuwkuijk: altijd een wedstrijd om naar uit te kijken.

Om 14.00 uur de aftrap in een mooie ambiance. De koploper Vlijmense Boys kon nu laten zien of het waard is om 4 punten los te staan van nummer 2 Engelen. En Nieuwkuijk putte hoop uit een mooie ongeslagen reeks wedstrijden in 2022. Het spel speelde zich behoorlijk op het middenveld af waarbij de Boys wat meer in balbezit waren, maar weinig gevaar stichtte. Nieuwkuijk kwam er met enkele fraaie trappen van achteruit naar de voorwaartsen wat gevaarlijker uit. Dat leverde na 20 minuten de 0-1 op van Sven Jansen. Sven - naar eigen zeggen toch niet de snelste - ging vol door op een trap van achteruit en sprintte Kyle Maas er uit om fraai over doelman van Dommelen heen te lobben. Nieuwkuijk is op dat moment iets gevaarlijker. Vlijmense Boys als koploper weet zich niet echt goed raad met de situatie en kan geen vuist maken. Het wordt bijna 0-2 als Mitchel Fitters met een fraaie - voor hem kenmerkende - trap de paal raakt. Rust 0-1. 

Na rust moeten de Boys de boel recht aan zetten. Er komt meer druk aan Nieuwkuijkse kant. Maar van goed voetbal is niet echt sprake. Nieuwkuijk heeft achterin de boel goed op orde. Tot 15 minuten voor het eindsignaal. Jerre Geerts brengt de bal met de hak voor de doellijn waar Yassine Ezzoubaa de 1-1 er in frommelt. Buitenspel? De scheidsrechter vond van niet, hoewel hij niet op één lijn stond. Hij bleef bij zijn besluit. 
De derby die niet echt het karakter van een derby (op het scherpst van de snede)  had liep naar het einde. Met wat meer Vlijmens balbezit, maar toch nog één héle grote kan voor John van Dommelen. Hij brak fraai door de Vlijmense defensie en kwam oog-in-oog met zijn gelijknamige doelman te staan. Maar John wist helaas niet te scoren. 

Einduitslag 1:1 waar beide ploegen vrede mee hadden. Dat bleek ook na de wedstrijd in de kantine waar uitbundig feest werd gevierd. Op dat vlak zijn beide ploegen koploper: een feeste bouwen. En dat stopte niet na anderhalf uur.....
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!