5221AM
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6312219

Na 3 derbies was het afwachten hoe we de competitie zouden voortzetten. In ieder geval met een mooie reeks achter de kiezen. Engelen uit, (of thuis): altijd moeilijk.

Met een wat aangepaste opstelling vanwege blessures, schorsingen en ziektes werd er om 14.30 uur afgetrapt. Zoals verwacht Engelen wat meer aan de bal. Nieuwkuijk verdedigend. Echte kansen waren er het eerste kwartier niet. Ook niet, althans zo leek het, na 15 minuten toen Rob de bal achter kon laten lopen. Echter, door een miscommunicatie met Daan werd een onnodige terugspeelbal fataal: 0-1 door Tim Bosman. Het spel daarop werd een kopie van het eerste kwatier. Engelen sterker, maar weinig kansen. Tot dat een speler van Engelen minimaal aangetikt werd door Mick en als stervende zwaan een penalty kreeg. Dylan Domingues benutte het kadootje feilloos: 0-2. Dan wordt het moeilijk om nog een succesje te boeken in Engelen. Maar deze 0-2 leek wel aansporing tot een ander spel. Nieuwkuijk werd gevaarlijker en kreeg ook zijn kansjes. Kort voor rust kreeg John een mooie gelegenheid de aansluitingstreffer te scoren, maar helaas lukt dat net niet. Rust 2-0.

Nog een helft te gaan en met de laatste 10 minuten van de eerste helft in het achterhoofd was er misschien toch nog wat mogelijk. Een fraaie vrije trap van John zeilde nét over. Na 10 minuten werd na het onreglementair vloeren van Jurgen een penalty toegekend. Niels achter de bal. Penaltie en Kuijk: het blijft moeilijk, maar deze ging er via een carambool met de doelman toch in: 2-1. De grens van Engelen deed er nog alles aan om te voorkomen dat het doelpunt werd toegekend omdat de bal niet over de lijn zou zijn geweest. Hij zat een metertje mis.....

Nog een half uur spelen en Mitchel en Alex betraden het veld. Niet voldoende fit om aan de wedstrijd te beginnen.  Nieuwkuijk was minstens gelijkwaardig. Maar na een foutenfestival op het middenveld werd het 3-1 door Fons Bosman.  Nieuwkuijk bleef voetballen en had het betere van het spel. Milan mikte net over, Brent ook na een mooie voorzet van Niels. De 3-2 hing in de lucht. Het was Mitchel op een van hem bekende wijze die scoorde. Hij krulde de bal rechts achter de doelman van Engelen. Er valt wat te halen......

Nieuwkuijk ging door. Na weer een poging van Mitch wist de doelman de 3-3 te verijdelen. Met de nodige volstrekt misplaatste vlagsignalen maakte de grensrechter van Engelen de club weer eens volkomen belachelijk. De scheids had dat inmiddels ook in de gaten en negeerde deze clown enkele malen. Mitchel brak nog een keer door en raakte in de laatste minuut nog eens de lat. Op basis van het spel en de werklust in de 2e helft had er toch een puntje in gezeten. Maar het was dit keer 'helaas'. Het blijft spannend in deze 3e klasse, waar we wel in het eerste rijtje staan, maar de verschillen zijn minimaal.

Volgende week met dezelfde inzet en we houden de punten tegen Gudok in Kuijk.