de Diepte 10
5233XR
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6423770

Je weet dat het ooit gaat komen, al zit je er niet op te wachten, Die nederlaag die een einde maakt aan onoverwinnelijkheid. Dat was dan afgelopen zondag, op bezoek bij DBN'22. Was het nodig? Nou, nee. Maar het is wel een feit. Na 18 competitiewedstrijden en meer dan een jaar niet verloren te hebben, stond na afloop in Den Bosch een heuse 2-1 op het scorebord. Daarmee is een slag verloren, maar natuurlijk nog zeker niet een mogelijk kampioenschap.

Om 14.30 uur wordt afgetrapt. Al direct krijgt Jorg een dot van een kans, maar hij mist. Een overtreding op John wordt bestraft met een vrije trap die via de zijkant van de paal naast gaat. Nieuwkuijk is de wat bovenliggende partij. Een vrije trap op het middenveld stuurt Sven naar het hoofd van Miguel die helaas net niet raak kan koppen. Dan komt DBN wat meer in het spel. Via een corner ontstaat een gevaarlijke situatie voor de goal van Dave, maar er wordt niet gescoord. Hoewel, kort voor rust krijgt DBN een dubieuze vrije trap na een schouwerduwtje van Milan. En dan komt de voetbalwet naar boven. Als je zelf de kansen laat liggen, scoort de tegenstander. Bas van Zeelst scoort de 1-0. Kort daarop een vergelijkbare vrije trap, maar dit keer redt de lat. Daarmee de rust in. Nog 45 minuten om recht te trekken.

Na rust ontstaan er weer kansen voor Nieuwkuijk. Een schot van Milan belandt indirect bij Jorg, maar hij kan de bal te weinig snelheid mee geven. Kort daarop krijgt Jorg nog een kans op 1-1, maar goed verdedigend werk van DBN voorkomt dat. Een diepe bal van DBN wordt verkeerd ingeschat door Dave. De bal valt voor de voeten van Jordy Gutte en scoort de 2-0. Schitterend doelpunt, dat wel, maar het lijkt een onoverbrugbare achterstand te worden. Dan komt Nieuwkuijk toch nog terug. Een voorzet van Milan belandt bij Jorg die dit keer wel scoort: 2-1. Kan het nog? Jawel, maar helaas dit keer. Grootste schietkans was voor John, helaas werd de hoek niet gevonden. Daarmee is de 2-1 nederlaag een feit.

Jammer want we hadden de koppositie kunnen pakken. Maar soms kun je beter jagen dan opgejaagd worden. Volgende week uit naar FC Engelen. Traditioneel moeilijk, maar wel een mooie kans om te laten zien dat we nog steeds mee doen.