Kerkstraat 14
5253AP
NIEUWKUIJK
tel. 073-5114326

Gisteren op een druilerige herfstdag stond de wedstrijd Nieuwkuijk 1 Engelen 1 op het programma. Voor Nieuwkuijk een belangrijke wedstrijd om de nummer twee positie nog steviger in handen te krijgen en voor Engelen om enigszins aansluiting te krijgen bij de middenmoot. Daarnaast wilde Nieuwkuijk thuis van Engelen wel eens een keer winnen want dit was immers alweer 10 jaar geleden.

Voordat de mannen van onze selectie de wedstrijdbespreking ingingen werden ze natuurlijk getrakteerd op een heerlijk vers soepje van Helma en Karel, deze traditie houden we erin!

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide elftallen er zin in hadden en voor de winst wilden gaan en werden er pittige duels uitgevochten maar het was Nieuwkuijk die de score wist te openen.

Na 3 minuten was het Brent die via een corner de 1-0 binnenkopt voor de thuisploeg. Hierna was het de thuisploeg die domineerde in het veld en de gasten van Engelen geen moment in het spel lieten komen. Door een geweldige solo van Rick en een voorzet op maat van John kon Brent in de 28e minuut de 2-0 binnen koppen en niet veel later na een mooie actie maakte Brent zijn 3e en dus een zuivere hattrick. Hierdoor ging Nieuwkuijk met 3-0 de rust in.

Na de rust krijgt Engelen in de 46e minuut de enige kans van de wedstrijd maar deze wordt door Dave uitstekend gekeerd. Daarna gingen de onzen verder waar ze voor rust mee gestopt waren het zoekspelen van Engelen. In de 54e minuut gebeurt er van alles in het 16 meter gebied van Engelen, een mooie actie van Brent die Sven in positie brengt om te scoren maar die mist, dan schiet John snoeihard op de paal en deze terugkomende bal wordt door Niels vakkundig met een Bergkamp achtig lob over de keeper in de goal gelegd 4-0! Je zou denken dat na deze 4-0 de de honger gestild is van onze jongens maar niets is minder waar, de ingevallen Jorg Toebak krijgt nog kans op de 5-0 in de 83e minuut maar mist. Niet veel later wist hij toch de 5-0 en de eindstand binnen te tikken na een mooie individuele actie.

Het was met momenten een harde wedstrijd die uitstekend in de hand werd gehouden door de scheidsrechter en ook door de beide assistenten.

Volgende week spelen we uit bij BVV en gaan proberen dat deze mooie serie van overwinningen vervolg kan gaan krijgen.