5253AP
NIEUWKUIJK
tel. 073-5114326

Zondagmiddag. Slecht weer voorspeld, maar zon toch hoog aan de hemel. Dé derby des debbies al meteen aan het begin van de competitie. Alle ingedienten aanwezig voor een mooie voetbalmiddag.

Nieuwkuijk komt goed uit de startblokken. Een mooie kopkans van Brent gaat net over. Aan de andere kant een vrije trap waar Dave een goeie redding op verricht. Na zo'n 10 minuten is het raak voor Kuijk. Een geweldige actie van Milan op rechts leidt tot een goede afronding van Brent: 1-0.
Nieuwkuijk is gevaarlijker, maar de Boys hebben de bal. Bij de kansen voor Nieuwkuijk staat keeper Coen Burg steeds in de weg. Hij hield de Boys op de been. Het spel gaat op en neer. Na een half uur gaat de bal op de stip voor Vlijmen. De terechte pingel wordt benut door Soufiane Bakkali. Kort daar op een tegenactie van Kuijk. John draait zich vrij en poeiert de bal met enorme snelheid links van de vlijmense goalie. Wereldgoal!!!!!. De rust in met 2-1.

De tweede helft ontspant zich een echte derby. Met respect voor elkaar,dat wel, maar de strijd verhardt zich. De scheids heeft de handjes vol.
De Boys dringen aan en uit het niets onstaat voor Bakkali een kans. Nét naast. Het spel verandert in een echte strijd. Een mooie actie van Milan leidt dit keer niet tot een afrondende actie van Brent. Kort daarop wordt het standbeen van Rik onderuit gehaald in de 16. De scheids ziet er geen overtreding in. Érg bijzonder...  Nadat kort daarop John doorbrak en vrij voor de keeper werd gevloerd. Daarin zag de leidsman geen rode kaart vanwege een doorgebroken speler. Het is maar door welke ogen je de wedstrijd ziet,
Aan Kuijkse kant een goede redding van Dave. Aan de andere kant mikt de net ingevallen Mitch op de lat. Kuijk staat onder druk. Het spel benadert zijn hoogtepunt. Bij een aanval van de Boys werd een overtreding in de 16 (ook) niet met een penalty bestraft. Daarmee leek de scheids de rekening gelijk te trekken.
Het potje voetbal verhardt zich. Mitch in de clinch met zijn tegenstander waarbij de leidsman rood trekt. We zitten inmiddels in minuut '95..... Maar dan toch verlost de scheids Kuijk van de spanning. Eindstand 2-1.Natuurlijk, was het 2-2 geworden, dan had iedereen daar waarschijnlijk ook vrede mee gehad, maar de overwinning voor Kuijk was zeker niet onverdiend.

Volgende week uit naar koploper Gestel (SCG-'18). Daar krijgen we inzicht in de kracht van de competitie.