5253AP
NIEUWKUIJK
tel. 073-5114326

Zondag 26 februari. Met recht een ZON-dag want de zon staat hoog aan de hemel. Zou het ook "zo'n dag' worden? Zo'n dag waarvan je de hele week drromt dat die uit komt! Ja, zo'n dag werd het. Met een periodetitel en de koppositie in de 3e klasse C als resultaat.

De wedstrijd begon met 2 wat afwachtende ploegen. Na 10 minuten was er het eerste kleine kansje voor Brent. Het in grote getalen opgekomen publiek (ca 350 belangstellenden) werden het eerste half uur nog niet echt vermaakt. Maar dan komt er wat pit in het spel. RKDVC met licht windvoordeel slingert de bal een paar keer gevaarlijk voor de pot. Zonder resultaat. Het is Kuijk die de beste kansjes krijgt via de broertjes Miguel en Brent. En dan breekt John door. Slingert zicht door de verdediging van RKDVC en wordt gevloerd. Penalty! Op het eerste gezicht van veraf een 'krijgertje', maar van dichterbij een terechte pingel die door Niels koelbloedig wordt benut: 1-0. En daarmee lekker de rust in.

De 2e helft begint als de eerste begon, wat afwachtend. Maar dat duurde maar 10 minuten. Milan weet een dot van een kans niet te benutten. Maar na 20 minuten in de 2e helft weet Brent, met behulp van een verdediger van RKDVC (afketser) de 2-0 op het bord te zetten. Dat geeft comfort. Maar helaas duurt dat niet lang. Thijs Lammers scoort de 2-1 uit een vrije trap. Het wordt, nee het IS, weer spannend. Die spanning wordt weer een beetje weggehaald door Brent die een goede voorzet van Rick tot doelpunt promoveert: 3-1. Nu uitvoetballen. Want Kuijk is beter. RKDVC krijgt weinig kans waarbij het geloof in enig resultaat aan Drunense kant uit dooft. Dat geldt niet voor Kuijk, dat met een kenmerkende Jonh-van-Dommelen-actie, voor de 4-1 eindstand zorgt. Met Niels aan aangever. De ingevallen Jorg krijgt nog een paar kansen, maar dat verandert de score niet meer.

Op deze zonnige dag kwam er ook prachtig nieuws uit Den Bosch, waar BVV - na een 0-2 achterstand - met 3-2 wint van Zwaluw VFC. Zwaluw lijdt daarmee de eerste nederlaag en moet Kuijk met 1 puntje voorsprong voorlopig de koppositie gunnen!!