Datum

27 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na ruim een half jaar eindelijk weer eens een échte wedstrijd. Met een volledig fitte selectie aan de start voor de derby tegen de buren uit Vlijmen. Toch weer leuk. De aanloop, de spanning, de ontlading en alles wat er bij hoort.  Met uiteindelijk een mooi resultaat: 3-4. Een mooie pot met uiteindelijk een verdiende winst.

Onze trainer Corné had Milan van Esch, de zoon van Vlijmen trainer Erik van Esch, op de bank geposteert. Natuurlijk een tegenvaller voor hem, maar zijn tijd komt zeker nog. Ook Max Raaijmakers zat, na veel blessureleed, in ieder geval weer op de bank.  Zo''n bank moet wat betekenen voor de kwaliteit op het veld.

Dat leek in aanvang ook zo te zijn. Nieuwkuijk begon goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut al een kans voor Sven, na voorbereidend werk van Miguel. In de 12e minuut een volgende mooie kans na een knap uitgespeelde aanval kwam Roy net niet tot scoren. De derby verliep op zich sportief, maar de scheids vond enkele reacties en lichte overtredingen toch aanleiding voor een gele prent. Brent, Miguel en Roy zagen binnen enkele minuten het geel voor ogen. Mede daardoor raakte Nieuwkuijk het overwicht van de eerst 20 minuten kwijt. Vlijmense Boys kreeg de eerste kansjes. Vlak voor rust kwam de wedstrijd echt los. Brent tekende de 0-1 aan na goed voorbereidend werk van Roy en kort daarna werd het zelfs 0-2 door Brent die een mooie doorbrekende actie van Rick op de juiste waarde wist te schatten. De rust in met 0-2 is lekker en verdiend. Denk je dan. Tot dat Nick Pijnenburg via een knap schot ineens de 1-2 ruststand bepaalde. Het overwicht van Nieuwkuijk was daarmee nog slechts 1 doelpunt.

Na de rust was het weer even aftasten. Héél even dan. Na een verdedigingsfout van de Boys profiteerde Roy met een lekkere 1-3.  Direct daarna miste John de kans op 1-4 waarna de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Na slecht verdedigend werk van Nieuwkuijk was het wederom Nick Peijenburg die raak schoot: 2-3. De spanning was weer terug.  Vlijmense Boys werd sterker en rook meer resultaat hetgeen tot uitdrukking werd gebracht in de 3-3 van Jermaine Maas. Op dat moment was het wachten op de 4-3 omdat Vlijmense Boys weer vol geloof in de winst kreeg. Het voetbal werd van beide kanten slechter, maar de strijdlust vergoedde veel. Een inzet van de Boys werd via een arm van een Kuijse verdediger gekeerd, maar dat was - ook in de ogen van de scheids-  een onbewuste actie waarbij geen slaande beweging werd gemaakt. Direct daarop kwam Nieuwkuijk er uit met John op weg naar de 3-4. Hij werd onreglementair ten val gebracht buiten de 16, hetgeen een vrij trap opleverde. De gevloerde John nam zelf de vrije trap voor zijn rekening en promoveerde die naar 3-4.  Deze stand moest nog 15 minuten volhouden om de eerste overwinning over de streep te trekken.

De spanning nam toe, maar uiteindelijk trokken de jongens de 3-4 over de streep. Al met al een zwaar bevochten maar verdiende overwinning, zeker op basis van het spel in de eerste helft. Een goede start van de competitie.

(wat had ik 'hem' graag even gebeld met deze uitslag, maar hij zal er zeker van genieten daarboven...)