5231BW
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6410505

Ook mindere potjes moet je winnen. Daardoor wordt dikwijls de competitie beslist. Dit was de tweede in rij voor 2024. Vorige week Real Lunet en vandaag hekkesluiter DBN'22. Daarin moesten we aantreden met enkele vervangers voor de nog steeds geblesseerde John en met ook Sven in de lappenmand. Maar dan moeten anderen het doen.

Nieuwkuijk ging voorzichtig van start hetgeen resulteerde in enkele kansjes voor DBN. Kort na de aftrap een scrimmage voor het doel van Daan werd onge-Daan :-) gemaakt evenals een schot van een DBN-voet dat door Daan gekeerd werd. Kort daarop kreeg Roy een prima kans om de 0-1 aan te tekenen, maar hij maakte de verkeerde keuze door af te leggen op Brent waarmee een DBN-been kon ingrijpen. Aan de andere kant creëerde Milan een mooie kans, maar wist niet goed af te ronden. Na ruim een half uur spelen lukt dat wel. Rick brak goed door op rechts en bediende Milan op maat: 0-1. Enkele minuten leek Brent de 0-2 op het scorebord te plaatsen via een grote lob van verre, maar de bal ging rakelings over. Met 0-1 de rust in. Dat was ook met maximale voor de eerste helft.

Direct na rust kwam Nieuwkuijk goed uit de startblokken. In de eerste minuut kreeg Roy een fantastische kans op 0-2, maar hij miste oog in oog met doelman Pepijn van de Griendt. Die misser bleef Nieuwkuijk eigenlijk de tweede helft achtervolgen. Het lukt maar niet om de bevrijdende 0-2 te scoren, hetgeen wel verdiend zou zijn gezien de eerste 25 minuten van de tweede helft. Daardoor bleef de spanning er onnodig in want DBN kreeg meer grip op het spel. Ze speelde best aardig, maar zonder grote kansen te creëren. Nick had spits Bas van Zeelst uitstekend in zijn zak. Ook Lars speelde verdedigend prima. Het is fijn als je zulke spelers kunt inzetten. Maar daarmee was de 0-1 nog niet over de streep. Er hoeft maar 1 bal verkeerd te vallen en je levert 2 punten in. En met maar liefst 8 (!) minuten extra had dat gekund, ware het niet dat Daan een allerlaatste poging van DBN met de 'Daan-safe' wist te voorkomen.

Tegen het invallen van de avond kreeg Kuijk nog een corner die Roy wist te promoveren tot doelpunt: 0-2. Dat was het signaal om ook maar meteen het wedstrijdeinde aan te kondigen.

Al met al een fijne overwinning, zeker omdat de directe concurrentie allemaal punten liet liggen. Lekker om zo de carnaval in te gaan, maar nog ver van de ultieme ambitie.