Kerkstraat 14
5253AP
NIEUWKUIJK
tel. 073-5114326

Zondagmiddag  mocht ons eerste elftal aantreden tegen EVVC een leuke dorpsclub uit Vinkel.  Na de glansrijke overwinning van vorige week stonden we tegenover een tegenstander die we eigenlijk niet zo goed kennen. Dat ze 9 jaar in de 2e klasse gevoetbald hebben dat wisten we natuurlijk wel maar dat was dan ook wel het enige.

De opdracht van Ronnie aan de spelers was duidelijk, vanaf minuut 1 volle gas en ze geen enkele kans geven om in het spel te komen anders zou je wel eens in de problemen kunnen komen.  Hier zijn de mannen van Kuijk zeker in gelaagd want na 2 minuten was het al Niels die in het zijnet schoot. Al snel bleek dat Kuijk de betere ploeg was en snel volgde kans 2 van Miquel die goed werd gepareerd door de keeper. Deze uitstekende keeper zal nog wel vaker genoemd worden in dit verhaal. In de 10e minuut was het Milan die kansen zag om deze wedstrijd zeker een doelpunt te kunnen maken maar zijn schot viel klemvast in de handen van de keeper. Daarna stond de paal in de weg na een schot van John en 1 minuut later gaf John de bal voor op Brent en die miste waarna Rik de bal over schoot.  Vijf kansen in 20 minuten en we gaan nog maar even door. In de 22e en 23e minuut twee schoten van Milan en John die wederom gered werden door de keeper. In de 30e minuut krijgen we een vrij trap, John legt aan en weer een redding van de keeper en Milan die in de rebound helaas niet weet te scoren. Vervolgens neemt Nieuwkuijk een klein beetje gas terug maar behoud wel de controle over de wedstrijd. In de 42e minuut is het Rik die na een mooie aktie zichzelf vrijspeelt en schiet op doel en wederom ligt de keeper in de weg, in diezelfde aanval heeft Milan een zeer mooie aktie in huis en schiet in de korte hoek raak 1-0.

In de tweede helft heeft Nieuwkuijk altijd nog de controle maar is het toch een andere wedstrijd dan de eerste helft en EVVC krijgt ook enkele kansen maar deze worden prima tegengehouden door onze keeper Rick Baars die zijn debuut maakt in de basis van het 1e elftal van Nieuwkuijk op 16 jarige leeftijd en mag spreken over een prima debuut! De wedstrijd kabbelt in de tweede helft nog wat voort en Nieuwkuijk beloond zichzelf niet om de 2 en 3 nul te maken en daardoor is het soms nog even spannend. Uiteindelijk fluit de uitstekende scheidsrechter af en zijn we de trotse koploper in de 3e klasse C.

Volgende week spelen we uit bij DSC en gaan we kijken of we de koppositie kunnen vasthouden.